dijous, 5 de juny del 2014

"Una tempesta" Imma Monsó (la magrana)


"-En efecte, les passions s'han esmorteït. Els ganivets s'han anat emussant, els afectes s'han esponjat, benèvols envers els amics, indulgents i distants envers els Desconeguts."

"Com la d'ara: sempre és una situació estranya estar davant d'unes persones que han llegit la teva ànima mentre tu no has llegit ni el seu document d'identitat."

"-Hi dónes massa importància, a l'equilibri entre el deure i l'haver, tens mentalitat de comptable. Ets d'aquells que quan els conviden a dinar no viuen tranquils fins que no han tornat la invitació..."

"Ell, que és d'una altra època, veu la realitat en una gran pantalla tàctil. I quan no hi arriba, utilitza el comandament a distància. Des de molt petit sap que, si la realitat molesta, pot apagar-la. O pot retocar-la amb un programa de retocar realitats."

"Perquè el Sergi té molt clar que, a la terra com al cel, una cosa és el rumb i l'altra la deriva."

"Perquè ara sap que els dols importants no s'acaben mai, que la vida es transforma, canvia de dalt a baix i mai més no torna a ser la mateixa. Que saber pot esperar. I que després de saber, un pot ser menys feliç, igual, o fins i tot més, però mai no torna a haver un instant de plenitud, mai més."

", i ho deixa córrer, sabedora que, de vegades, la franquesa no pot fer res contra el poderós regne de la metàfora-."

"Perquè, Achtung!, la literatura és diferència. La massa, no: la massa és indeferenciada. La massa és l'altra cara de l'Estat. El poble, l'altra cara de la Revolució."

"I és que d'ençà que la sensació de no fer res de profit la persegueix, sap distingir, millor que mai, entre els esforços que valen la pena i els que no."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada