diumenge, 15 de juny del 2014

"Els escarxofats" Michele Serra (la campana) [Trad. Anna Casassas]


"Quantes vegades en comptes d'enviar-te a prendre pel cul t'hauria hagut de fer una manyaga. Quantes vegades t'he fet una manyaga i en canvi t'hauria hagut d'enviar a prendre pel cul."

"Ets un perfeccionista de la negligència"

"Tot queda encès, res apagat. Tot obert, res tancat. Tot començat, res conclòs."

"Ets el consumista perfecte. El somni de tot governant o funcionari de la dictadura actual, que perquè s'aguantin els seus murs delirants necessita que tothom cremi més del que l'escalfa, mengi més del que l'alimenta, il·lumini més del que pot veure, fumi més del que pot fumar, compri més del que el satisfà."

"Som davant de la repetició d'una cosa coneguda, d'una cosa que ja ha passat més vegades."

"és clar que aquests nois caldria ajudar-los més, però qui té prou temps, i a nosaltres, d'altra banda, quan anàvem a escola qui ens ajudava?..."

"m'embarco en una vaga xerrada a propòsit d'una persona, el meu fill, que tots dos coneixem poc i malament, i el destí del qual cada dia s'escapa una mica més de les nostres mans, òbviament, perquè la vida és així."

"En tot cas un món on els vells treballen i els joves dormen, fins ara no s'havia vist mai."

"Em vas dir: És l'evolució de l'espècie. Em sembla que tenies raó. Però de moment encara no se sap de quina espècie."

"a través del narcisisme de masses? La narcisització de la humanitat té punts dèbils? És un procés reversible?"

"La joventut pot ser eterna, vaig pensar. Sempre que acceptem que no ens pertany. Que passa de llarg, com l'aigua d'un riu. Només perquè la joventut la tenen uns altres l'hauríem d'odiar?"

"Durant aquests acalorats mítings domèstics, per sort força rars, dubto com a mínim de la meitat de les coses que et dic. Mentre les pronuncio ja sento que pertanyen a un arsenal retòric antiquat, apedaçat afegint les restes de vells codis fets miques, escombrats per revolucions socials o esdevinguts irrisoris per la seva pròpia prosopopeia."

"Jo sóc burgès d'esquerres. No està escrit enlloc que tu també hagis d'arribar a ser un burgès d'esquerres."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada