dimarts, 6 de maig de 2014

"Una habitació amb vistes" Eduard Morgan Forster (edicions 62) [Trad. Carme Serrallonga]


"-Respecte al vell senyor Emerson... no en sé gran cosa. No, no té tacte. ¿Però no s'han adonat que hi ha gent que fa coses que són molt poc delicades i al mateix temps molt belles?"

"mai no es penedirà d'una mica de cortesia amb els inferiors. Això és la veritable democràcia. Tot i que jo sóc una autèntica radical, com el qui més. Vaja, ara l'he escandalitzada."

"No era exactament que un home havia mort; alguna cosa havia succeït als vivents: havien arribat a una situació on el caràcter parla, i on la infantesa entra a les senderes brancudes de la joventut."

"No lluitis contra la primavera."

"Qualsevol pot trobar els indrets, però saber trobar una persona és un do de Déu."

"En presència de la realitat, aquesta mena d'individus invariablement es desmunta."

"¿Recordes aquell dia, tot dinant, que va dir que si t'agrada una persona és una raó de més per què te n'agradi una altra?"

"Una estàtua gòtica implica el celibat, de la mateixa manera que una estàtua grega implica fruïció, i potser les paraules del senyor Beebe volien expressar això."

"La passió s'ha de creure irresistible. Ha d'oblidar la bona educació i les consideracions i les altres malediccions d'una naturalesa refinada. Sobretot, mai no ha de demanar permís allà on hi ha dret de pas."

"Tenir secrets presenta aquests inconvenients: perdem el sentit de la proporció; no podem dir si el nostre secret és important o no ho és."

"Tria un lloc on no facis mal... Sí, tria un lloc on no facis massa mal i resta-hi fins al límit de les teves forces, mirant el sol de cara."

"-Cregui la paraula d'un vell: no hi ha res de pitjor, al món, que la confusió. És fàcil encarar-se amb la mort, i amb el destí, i amb altres coses que ens semblen espantoses."

"-tots els sentiments esdevenen passions, als països meridionals-"

"Però eren conscients d'un amor més misteriós que aquell. La cançó va morir al lluny. Sentien el riu emportar-se'n avall cap a la Mediterrània les neus de l'hivern."