dilluns, 1 d’agost del 2022

"Els desposseïts" Ursula K. Le Guin (Raig Verd) [Trad. Blanca Busquets]

 



"Com qualsevol altre mur, era ambigu, bifacètic. Allò que hi havia dins i fora depenia del costat des d'on s'observava."

"Res no és teu. És per fer servir. És per compartir. Si no ho vols compartir, no ho pots fer servir."

"Si un llibre estigués escrit de dalt a baix en números, seria cert. Seria concís. Res que es digués en paraules acabava sent prou exacte."

", que havia deixat enrere l'edat de la intensitat."

"- Poseu un altre pany a la porta i l'anomeneu democràcia."

"L'individu no pot negociar amb l'Estat. L'Estat no reconeix cap altre sistema monetari que el del poder: i ell mateix encunya les monedes."

"La recerca del plaer és circular, repetitiva, atemporal. L'espectador que persegueix varietat, el caçador d'emocions, el sexualment promiscu, sempre acaba en el mateix lloc. Té un fi. Arriba al final i ha de tornar a començar."

"Alliberats del mite de l'Estat, la mutualitat i la reciprocitat de la societat i l'individu es feien evidents. A l'individu se li pot exigir el sacrifici, però mai el compromís: perquè, malgrat que només la societat pot oferir seguretat i estabilitat, només l'individu, la persona, té el poder de l'elecció moral; el poder del canvi, la funció essencial de la vida."

"Quan l'enemic t'abraça amb entusiasme i els compatriotes et rebutgen amb rancúnia, és difícil no qüestionar-te si no ets. efectivament, un traïdor."

"Però no havia portat res. Tenia les mans buides, com sempre les havia tingut."

1 comentari: