diumenge, 4 de desembre del 2016

"La voluntat de comprendre" Xavier Antich (arcàdia)


"El que dóna origen i constitueix realment una societat política no és sinó el consentiment d'uns homes lliures que són majoria per unir-se."

"Com va escriure Zweig, 'de vegades, ja un llamp anticipa la gran tempesta'. I és ben simple: alguns el veuen i uns altres no el volen mirar."

"la política no es pot definir per la mera gestió de l'economia o del mercat laboral. La seva finalitat és 'la vida per la llibertat i no la vida per la supervivència o fins i tot pel benestar'."

"Perquè ningú no és refugiat (com ningú no és immigrant), sinó que s'hi troba eventualment i en contra de la seva voluntat."

"Sempre volem saber, mai no en tenim prou, i alhora també provem d'entendre."

"Gent que sap que l'acció humana té lloc en un món miserable que cal canviar i no en un paradís d'àngels en què tot segurament seria més fàcil, de tan immaculat."

"Per això, res del que veiem ens deixa indemnes, sinó que, en molts sentits,  ens transforma, ens canvia, modifica el nostre ésser fins a extrems que sovint som incapaços de reconèixer."

"La imatge fotogràfica és, sens dubte, avui, la forma hegemònica per construir la pròpia identitat i articular el relat visual a través del qual conformem l'experiència de les coses viscudes."

"Davant de les paraules gastades (Cordèlia), davant l'enormitat del que es vol dir (Moisès), davant el poder relatiu de la paraula (les sirenes), el silenci apareix, de vegades, com una irresistible immensitat. Una immensitat, d'altra banda, absolutament eloqüent."

"No hi ha amor per la veritat sense amor per les paraules. Emilio Lledó ho deia a la seva manera: no s'és filòsof sense alhora ser també filòleg."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada