dimarts, 6 de gener del 2015

"Vint-i-nou contes menys" Eduard Márquez (editorial empúries)


"Com si la topografia de la seva existència, traçada amb l'objectivitat d'un estrany, pogués ajudar-la a sentir-se millor."

"El temps els deixa l'un sense l'altre. Dins una tramoia d'avorriment i indiferència."

"vol redreçar la seva vida i fer tot allò que ha estat arraconant durant anys d'existència gregària i anodina:"

"Va haver d'esperar l'aparició fortuïta de l'Edmond Lenz per aventurar-se a buscar el camí cap a l'exterior. Amb la paciència d'un paleontòleg, l'Edmond Lenz va reconstruir la malmesa existència de la Selena Huber."

"Perdut enmig d'un excés de possibilitats, qualsevol elecció li resulta insuportable, plena de conseqüències imprevisibles o de mals presagis. La por d'equivocar-se el paralitza."

"Només de bon matí, dins el radi d'acció d'una tristesa meticulosa, la sensació de tornar a una realitat que ja no li corresponia. Sense saber què fer ni cap on tirar."

"Un efluvi ranci l'acull com una boira embriagadora i el fa sentir feliç com mai."

"La retòrica muda del full en blanc. N'he sentit a parlar molt. Però sense consol. Res per explicar. Un abisme de paraules entumides."

"Saber que un desconegut l'estava seguint conferia als seus actes, per banals i repetitius que fossin, un nou caire emocional, oblidat feia molt de temps. Com si exercint de cicerone de la seva rutina pogués camuflar-ne esquerdes i recuperar el sentit de la seva existència."

"Però no me'l vaig creure. No. Que ja no em mamo el dit, jo. I aquesta és una manera com qualsevol altra de fer-se l'interessant."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada