dilluns, 21 de febrer del 2011

"El desgavell" Ferran Planes (club editor)



"memòries d'una desil·lució."

"De fet, vam fugir del nostre país per por, per fàstic i per vergonya. Potser no n'hi havia per tant; però jo ho veia així."

"Perquè, en el fons, la cosa més curiosa del nostre país és que els trontolls sempre comencen per la perifèria. Fixeu-vos bé en la història d'Espanya. Mai no s'ha començat una revolució a Madrid."

"Fou el número de més qualitat. Els  alemanys en sortiren entusiasmats. Després, tothom se'n va anar a dormir. Alguns somiàrem llibertat; d'altres, poesia. I molts, truites."

"Nosaltres observàrem poc perquè no teníem gaire temps; però sentíem molt. Jo crec que l'home, en tant que pot sentir, encara és viu. Quan ja només es limita a observar, començar a morir."

"Un film d'esdeveniments, per poc importants que siguin, explicats a cert ritme, encobreix la veritat del que s'esdevé en el fons, car tot respon a mòbils íntims que escapen a la narració."

"darrera el més petit acte, s'hi amaga una gran motivació. L'acció és com un guspira que sorgeix en un moment donat en resposta a un cúmul de pensaments, d'atavismes i, sobretot, com a causa més visible de les circumstàncies que ens envolten."

"Això era completament fals i provava, una vegada més, que la passió política és un verí que pot deformar la realitat i porta al desvarieig més abjecte."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada